analyze - онтологија

анализира повеќе

анализираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Изврши, врши анализа, испита, испитува, проучи, проучува нешто преку анализа.
Албански: analizoj

проследи повеќе

Види и: следи (несв.)
проследат
Вид збор: Глагол, свршен
Систематски разгледа нешто.
Албански: shqyrtoj