analytics - онтологија

аналитика повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Вештина и метода на расчленување на поимите, судовите и на заклучоците.
Албански: analitikë
Начин на истражување со кој се оди од последицата кон причината, од општото кон поединечното.
Албански: analitikë
Употреба: Филозофија
Дел од геометријата.
Албански: analitikë
Употреба: Математика