analytical - онтологија

аналитичен повеќе

аналитичниот
Вид збор: Придавка
Што има својство на детално расчленување, што е добиен со расчленување.

аналитички повеќе

Види и: аналитика (ж.)
аналитичкиот
Вид збор: Придавка
Што е поткрепено со анализа; што се однесува на аналитика, на анализа.