amoral - онтологија

аморален повеќе

аморални
Вид збор: Придавка
Што е без чувство за морал.

белосветски повеќе

белосветскиот
Вид збор: Придавка
Неморален (обично за жена оддадена на блуд).
Употреба: Груб збор

порочен повеќе

порочни
Вид збор: Придавка
Што заслужува осуда, што е спротивен на моралот.