amaze - онтологија

дочуди повеќе

(се) дочудат
Вид збор: Глагол, свршен
Се чуди во доволна мера, се чуди до крај.
Албански: habitem, çuditem
Употреба: Дијалектен збор

зачуди повеќе

Види и: чуди (несв.)
зачудат
Вид збор: Глагол, свршен
Предизвика чудење, предизвика восхит, изненадување.
Албански: habis, çudis

опчуди повеќе

Види и: зачуди (св.)
опчудат
Вид збор: Глагол, свршен
зачуди

шестиса повеќе

Види и: шаштиса (св.)
(се) шестисуваат
Вид збор: Глагол, свршен
(се) шаштиса
Употреба: Дијалектен збор