almighty - онтологија

себлаг повеќе

Вид збор: Придавка
Обично во составот себлаг господ.
Употреба: Црковен термин

севишен повеќе

севишна
Вид збор: Придавка
Што стои над сѐ, што е над сѐ.
Употреба: Религија

семоќен повеќе

семоќни
Вид збор: Придавка
Кој има неограничена сила.
Примери:
Семоќен владар.

семошен повеќе

Види и: семоќен (прид.)
семошни
Вид збор: Придавка
семоќен

сесилен повеќе

сесилна
Вид збор: Придавка
Кој има неограничена власт, сила, влијание.
Употреба: Политика
Примери:
сесилен владар