alcoholism - онтологија

алкохолизам повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Претерано консумирање алкохол, проследено со постојано труење на организмот.
Употреба: Медицина

пијанчење повеќе

Види и: пијанчи (несв.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Прекумерно пиење или пиење од навика.
Употреба: Пејоратив