advisory - онтологија

консултативен повеќе

консултативниот
Вид збор: Придавка
Што служи за консултации, договорен.

советнички повеќе

советничка
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на советник.
Примери:
советничка должност

советодавен повеќе

советодавна
Вид збор: Придавка
Кој дава совети.
Примери:
Советодавен орган.
Сврзан со правото да дава свој суд за нешто.
Примери:
Советодавно право на глас.