acquaint - онтологија

запознае повеќе

запознаат
Вид збор: Глагол, свршен
Добие сознание, стекне извесно знаење за некого или за нешто.
Албански: njoh

конуштиса повеќе

(се) конуштисаат
Вид збор: Глагол, свршен
Се запознае со некого.
Турски: konuşmak Албански: njoh
Употреба: Разговорно

опознае повеќе

опознаат
Вид збор: Глагол, свршен
запознае
Употреба: Разговорно

познава повеќе

Види и: познае (св.)
познаваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Има познанство со некого; знае некого; има сознание за некого.
Албански: njoh