acclaim - онтологија

акламира повеќе

акламираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Одобрува, гласно прифаќа.
Албански: brohorit
Избира без гласање, со ракоплескање или со гласно извикување.
Албански: brohorit
Употреба: Политика
Поздравува со извикување.
Албански: brohorit