absolute - онтологија

апсолутен повеќе

апсолутниот
Вид збор: Придавка
целосен, полн, чист, совршен, независен

совршен повеќе

совршени
Вид збор: Придавка
Кој е изразен во краен степен, полн, апсолутен.
Примери:
Совршена тишина.