abnormal - онтологија

абнормален повеќе

абнормалниот
Вид збор: Придавка
Што отстапува од нормалното.
Албански: jonormal
Употреба: Медицина

анормален повеќе

Види и: абнормален (прид.)
анормалниот
Вид збор: Придавка
абнормален

ненормален повеќе

ненормалниот
Вид збор: Придавка
Што не е обичен, што не одговара на обичната норма.
Што е душевно болен.
Употреба: Медицина

нетокму повеќе

Вид збор: Прилог
За човек што во однесувањето не е во ред, не е како што треба.
Употреба: Разговорно

штрекнат повеќе

штрекнати
Вид збор: Придавка
мрднат
Примери:
Штрекнат со умот.