abandon - онтологија

напушти повеќе

напуштат
Вид збор: Глагол, свршен
Занемари, изгуби интерес за нешто.
Албански: lëshoj, shpërfill

параса повеќе

парасат
Вид збор: Глагол, свршен
остави, напушти, трати
Употреба: Архаизам
Примери:
Парасај го!

шутне повеќе

шутнат
Вид збор: Глагол, свршен
отфрли, отстрани