pentecost - онтологија

Дуовден повеќе

Вид збор: Име
Христијански празник што се слави на педесеттиот ден по Велигден.
Употреба: Црковен термин

Духовден повеќе

Вид збор: Име
Дуовден
Употреба: Црковен термин

Педесетница повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Празник на педесеттиот ден од Велигден; Ду(х)овден.
Употреба: Црковен термин