macedonia - онтологија

Македонија повеќе

Македонијо
Вид збор: Име
Географско и историско подрачје на Балканскиот Полуостров во југоисточниот дел од Европа.
Албански: Maqedoni
Употреба: Географија
Република Северна Македонија
Албански: Republika e Maqedonisë Veriore
Употреба: Политика