istanbul - онтологија

Истанбул повеќе

Вид збор: Име

Стамбол повеќе

Вид збор: Име
Цариград
Употреба: Историја

Цариград повеќе

Вид збор: Име
Главниот град на Отоманската Империја, денешен Истанбул.
Албански: Carigradi, Stambolli, Konstandinopoja
Употреба: Историја