alzheimer - онтологија

Алцхајмер повеќе

Вид збор: Име
Алојз Алцхајмер (1864-1915), германски лекар кој прв идентификувал патолошка атрофија на мозокот што води до потполна деменција и губење на идентитетот.
Германски: Alzheimer
Употреба: Медицина