adventist - онтологија

адвентист повеќе

мн. адвентисти
Вид збор: Именка, машки род
Приврзаник на адвентизмот.
Употреба: Религија

саботјанин повеќе

мн. саботјани
Вид збор: Именка, машки род
Приврзаник на протестантската секта што празнува сабота место недела.
Употреба: Религија