adam's apple - онтологија

јаболко повеќе

мн. јаболка
Вид збор: Именка, среден род
Поиздадена 'рскавица од гркланот на предниот дел од вратот кај маж.
Албански: Arrëz fyti
Употреба: Анатомија

јаболкце повеќе

мн. јаболкца
Вид збор: Именка, среден род
Адамово јаболко.
Албански: Arrëz fyti
Употреба: Анатомија