тогаш (прил.) - писател (имн.)

Дури тогаш писателот забележува дека стигнал при крајот на седмата страница, дека околу него се множат нови пливачи и дека тој станува некако сè повознемирен...
„Човекот со четири часовници“ од Александар Прокопиев (2003)