шушкав (прид.) - перка (имн.)

Железниот труп на градската прскалка лазеше бавно како црна џиновска бубачка и влечеше по себе шушкави перки вода.
„Месечар“ од Славко Јаневски (1959)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи