упорен (прид.) - читател (имн.)

И не случајно еден ден, многу години по татковото починување, со напомена, ми ја испрати за татковата библиотека книгата од својата сестра Ањес Лејбовиц: Philosophie du droit international (Paris,1999) Frјuѕ, 23 X 2000 Господине, Како и вашиот татко кој, како што вие велите, стана ваш упорен читател на вашите текстови, и јас си ја презедов улогата на упорна читателка на текстовите од сестра ми.
„Потрага по Елен Лејбовиц“ од Луан Старова (2008)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК