упатен (прид.) - читател (имн.)

За секој макар малку упатен читател доволно е да се спомене “Историјата на еден град”, од која за нашиот мал избор е извлечен еден дел со описот на градоначелниците на фиктивниот град Глупов, сместен некаде во широчината (или длабочината) на Русија, или пак, “Господа Головљови” - за читателот веднаш да сфати каков калибар на сатиричар 208 okno.mk има пред очите.
„МАРГИНА бр. 29-31“ (1996)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК