страстен (прид.) - читател (имн.)

Изгледајќи како безопасен банкар од соседството, тој е страстен читател на списанијата како што се Gun Test, Gun World, Soldier of Fortune или American Survival Guide.
„МАРГИНА бр. 11-12“ (1995)
Никогаш не сум познавал писател кој еден период од својот живот не бил страстен читател.
„МАРГИНА бр. 11-12“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК