почитуван (прид.) - читател (имн.)

А вие, почитувани читатели, сте само станични сведоци.
„МАРГИНА бр. 19-20“ (1995)
Посебно провокативно, сметаме, е интервјуто со Вилем Флусер, чии што веќе два текста за Виртуелната стварност имавте шанса, почитувани читатели, да ги прочитате во Маргина.
„МАРГИНА бр. 26-28“ (1996)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК