морски (прид.) - песок (имн.)

Не случајно и триумфалната капија ќе биде поставена пред такси компаниите и пред Чичко Стоилко.
„Двоглед“ од Горан Јанкуловски (2011)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК