заслужен (прид.) - читател (имн.)

Книгата беше во еден примерок и во книжарницата се чуваше како библиофилски трофеј, за еден ден да му биде доделена, а не продадена, на заслужниот читател.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК