залутан (прид.) - во (предл.)

Невидливиот пат е копнежот залутан во празната исполнетост на темнината.
„Дождови“ од Матеја Матевски (1956)
Се најдов залутана во некој, најчуден, најневеројатен, непостоечки простор.
„Желките од рајската градина“ од Србо Ивановски (2010)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК