драг (прид.) - читател (имн.)

Ево видете и вие драги читатели - тој го имат истиот сјај во очите како тогаш, пред многу години кај нашето тајно стебло: јаболкницата – табакера...
„Штамата на Енхалон“ од Ненад Јолдески (2013)
Наеднаш се палит зелено светло за право, автобусот со Рембо тргвит и заминвит, а ја останувам да чекам - зошто автобусот во кој сум јас, драги читатели, чекат да завртит за десно.
„Штамата на Енхалон“ од Ненад Јолдески (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК