добар (прид.) - читател (имн.)

Како што пишува Вирџинија Вулф, и самата читател-навивач, во огледот „Како треба да се читаат книгите“, добриот читател е налик на љубопитниот минувач пред осветлените прозорци на една куќа, зад кои...на некој кат се одвива посебен човечки живот...
„Човекот со четири часовници“ од Александар Прокопиев (2003)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК