голем (прид.) - читател (имн.)

Кога го изгубив татко ми, јас не останав само без големиот родител, туку и без мојот голем читател, кој од читањата во затемнетата соба ми ги осветлуваше новите патишта на Балканот по кои не можеше повеќе да стигне во животот...
„Потрага по Елен Лејбовиц“ од Луан Старова (2008)
Вие припаѓате на расата на големите читатели во светот, кои ги има с помалку.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК