возрасен (прид.) - зборува (гл.)

Обожава да ги чита црните хроники по весниците, или да слуша кога возрасните зборуваат за тоа, па потоа нѝраскажува.
„Игбал, мојата тајна“ од Јагода Михајловска Георгиева (2000)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК