вистински (прид.) - читател (имн.)

Имав чувство дека мојата судбина се збогатуваше со вистинскиот читател, поради кој вредеше да се продолжи да се пишува.
„Потрага по Елен Лејбовиц“ од Луан Старова (2008)
На крајот, госпоѓо Лејбовиц, уште еднаш ви благодарам за испратените примероци на новелата Козата на господинот Сеган од Алфонс Доде, кои сигурно ќе се најдат кај вистинските читатели.
„Потрага по Елен Лејбовиц“ од Луан Старова (2008)
На некои од најблиските букинисти им остави неколку негови книги за детето од првото издание, со надеж дека ќе ги најдат вистинските читатели.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК