верен (прид.) - читател (имн.)

Бев изненаден до кој степен вистината за моите балкански кози најде свои верни читатели во Франција.
„Потрага по Елен Лејбовиц“ од Луан Старова (2008)
Ми беше верен читател, ретко беше критички настроен кон моите книги, секогаш имаше пофални зборови.
„Потрага по Елен Лејбовиц“ од Луан Старова (2008)
Им пишував на своите верни читатели и пријатели.
„Потрага по Елен Лејбовиц“ од Луан Старова (2008)
Ти си мојот последен верен читател на Балканот во кого имам доверба, земи ја мојата Книга Книга за детето детето објавена на француски јазик.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
Верните читатели на медицинскиот гласник почнаа по горите, ливадите, ридовите да ги откриваат дотогаш непознатите лековити билки.
„Балканвавилонци“ од Луан Старова (2014)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК