писател (имн.) - започнува (гл.)

Штом писателот започнува со пишување филмски текст - тој престанува да биде сезнаен.
„МАРГИНА бр. 11-12“ (1995)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК