песок (имн.) - додека (сврз.)

Сирената на амбулантната кола одекнуваше преку песокта додека ротационото светло брзо ни се приближуваше.
„МАРГИНА бр. 32-33“ (1996)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК