песок (имн.) - ѕвезда (имн.)

Не фрлајте ги во песокта ѕвездите што ги мразите!“)
„Посегање по чудесното“ од Србо Ивановски (2008)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК