песок (имн.) - ништо (зам.)

„Бувтаат едни на други со топови а меѓу нив ни дрвце ни поточе. Врел песок ништо друго.“
„Забранета одаја“ од Славко Јаневски (1988)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК