наслага (имн.) - тонски (прид.)

Попладнево во паузата на јавната трибина за несаканите последици од испарувањата на прастарите наслаги тонска астрологија ќе ги почестам гостите со слатко од ѕвездени трепети.
„Кревалка“ од Ристо Лазаров (2011)