набиеница (имн.) - песок (имн.)

На патот што се викаше џаде, се подаваат истите камења од набиеницата песок и земја.
„Бунар“ од Димитар Башевски (2001)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК