можност (имн.) - ги (зам.)

Меѓутоа тие своите креативни можности ги искажаа пред да дојдат во било каков контакт со овие супстанци.
„МАРГИНА бр. 8-9“ (1994)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК