маса (имн.) - која (имн.)

Развратник, натрапник. На крај. Растопена обезличена маса која на ништо не личи. Странец. Кај туѓ цар.
„Портокалова“ од Оливера Доцевска (2013)
Бестелесна состојба на безвоздушна маса која самата себе си се стега. Во грч и страв.
„Портокалова“ од Оливера Доцевска (2013)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК