маса (имн.) - дружба (имн.)

На не­колку споени маси дружба на стари пензионери кои се собираат еднаш во неделата, како што тие велат „на чорба“.
„Седум години“ од Зорица Ѓеорѓиевска (2012)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК