магацин (имн.) - за (предл.)

„А потоа го пронајдовме дрвото за весници и магацинот за муниција, па ги кренавме заедно во воздух. Ме разбираш ли, Том?“ Том се збрка малку. „Мислам, да.“
„Лек против меланхолија“ од Реј Бредбери (1994)
Дебелите обесени образи во долниот дел беа толку надуени што беше тешко да се поверува дека во нив нема мали магацини за храна.
„1984“ од Џорџ Орвел (1998)