камен (имн.) - надолу (прил.)

И на даден знак ќе зафатат да тркалаат камења надолу накај нив...
„Дружината Братско стебло“ од Јован Стрезовски (1967)
Почнаа да се тркалаат камењата надолу: удираат по дрвјата, се оѕвива коријата.
„Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски (1988)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК