камен (имн.) - занесен (прил.)

Чувствувајќи дека остава зад себе нешто недоизјаснето, појде подгрбавен по камењата занесено слушајќи го бучењето на водата.
„Кловнови и луѓе“ од Славко Јаневски (1956)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК