илјада (имн.) - вкупно (прил.)

Десет деца дојдоа на претставата што ја извледувавме зимата, а одвај педесет илјади вкупно собравме од продажбата на билетите.
„Јас - момчето молња“ од Јагода Михајловска Георгиева (1989)