илјада (имн.) - туѓински (прид.)

Но само допуштете ни да се населиме на 26 десет илјади светови што се обрнуваат околу десет илјади туѓински сонца и прашањето ќе исчезне.
„Лек против меланхолија“ од Реј Бредбери (1994)