илјада (имн.) - камион (имн.)

Некња баш чув дека само Торонто има повеќе од илјада камиони за чистење снег. Е, ако имаш куќа, црно ти се пишуе.
„Тибам штркот“ од Зоран Спасов Sоф (2008)