вадар (имн.) - ма (изв.)

„Што пишува?“, праша логотетот. „Пишува: ну ниндаан езатени вадар ма екутени.“ „На кој јазик е тоа, Филозофе?“, праша логотетот.
„Папокот на светот“ од Венко Андоновски (2000)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК